nedeľa 10. januára 2016

Obnova skrytej particie hidden partition

Čaute . Pri opravách notebookov som už dávnejšie narazil na problém pri oprave Windows do továrenských nastavení. Často sa stava že ľudia tam chcú iný Windows alebo Linux proste nainštalujú to tam na silu bez vytvorenia obnovovacieho USB alebo DVD . Jasne že potom sa ozvu keď prestane windows fungovať alebo v horšom prípade keď to spravia ešte v záruke a chcu to obnoviť aby to mohli reklamovať niektorý predajci s tým problém nemajú iný špekulujú a v súčastnosti chcú windows 10 a aby bol originál licencia. Preto sem dávam návod ktorý mne funguje takmer stále pokiaľ "expert" nezmazal pri inštalácií túto particiu. Tak tu máte návod.

V prvom rade si stiahneme PTEDIT32 použite net nájdete ho raz dva.

Ďalej musíme riešiť problém či vieme alebo nevieme spustiť windows .
Ak vieme spustíme ho ak nie tak použijeme live windows CD alebo windows na USB pre začiatočníkov spravte tam novu inštaláciu windows aj tak ste ju tam predtým dali len nezmažte tu skrytú particiu ktorá ma približne do tých 20GB .

Ak mame spustený windows spustíme program PTEDIT32 ako správca nezabudnite na to.


Všetky viditeľné disky majú označenie 07 tak že disk ktorý ma iné číslo  z pravidla 27 prepíšeme
na 07 a uložíme. Nemusíte sa báť po novej inštalácie sa všetko opraví tak ako od výroby.

Potom spustíme disk manager :  Open Control Panel>> Administrative Tools>> Computer Management>> Disk Management


Pozrieme si skritú particiu ktorú je tam vidieť a aktivujeme ju . Po následnom reštarte stláčame klávesu pre obnovu operačného systému Alt+ F10 alebo iná podľa typu notebooku.
Sú aj iné spôsoby ale tento je podľa mňa najjednoduchší a niektoré možnosti sú platené dúfam že vám tento návod pomohol .